به گزارش خبرنگار مهر، علی خلیلی پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب افزود: بر اساس دستور العمل های تلفیقی، این طرح های مرتعداری با محوریت اقتصادی کردن و توجه به سایر ظرفیت ها و پتانسیل های مرتع، اصلاح و بازنگری شده که پس از تهیه شدن طرح های مرتعداری اصلاح شده، با مشارکت دانش آموختگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی و مجریان و بهره برداران به مرحله اجرا در می آید.
وی اظهار داشت: از آنجائی که مراتع علاوه بر نقش بسزائی که در حفظ خاک، آب، تولید علوفه و بهبود تنوع زیستی ایفا می کند از لحاط تولید و استحصال گیاهان داروئی و صنعتی و توسعه گردشگری و... نیز دارای قابلیت های بسیاری است.
این مقام مسئول تصریح کرد: با توجه به تنوع گونه های مرتعی با پوشش مناسب در این شهرستان، مراتع این شهرستان به عنوان یکی از مناطق الگویی برای اقتصادی کردن طرح های مرتعداری به شمار می آید.
خلیلی به برخی مزایای اقتصادی کردن طرح های مرتعداری اشاره و یادآور شد: با اقتصادی کردن و اجرای طرح های تلفیقی در مراتع علاوه بر توسعه گیاهان داروئی و اشتغال زائی، گام مثبتی در بهبود معیشت و وضعیت اقتصادی جوامع محلی برداشته شده و موجب جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها خواهد شد و زمینه مناسبی برای ترویج و توسعه گردشگری در عرصه های مرتعی فراهم می شود.
بر اساس این گزارش، شهرستان دماوند دارای ۱۵۵ هزار هکتار اراضی ملی است که از این میزان حدود ۱۴۷ هزار هکتار آن شامل اراضی مرتعی است .
نظر شما